Menu

Nieuwe Coronamaatregelen

Onzekere tijden, dat zijn het. Eerst ontving je een bericht dat we geopend zijn en vandaag weer een heel ander bericht door de nieuwe maatregelen, die 23 maart aangekondigd zijn. Vandaar nu een aangepast nieuwsbericht.

Kabinet maakt aangescherpte maatregelen bekend

Gisterenavond heeft het kabinet strengere maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit heeft ook gevolgen voor de zogenaamde contactberoepen, waarbij de afstand tussen personen minder dan 1,5 meter is. De minister van VWS heeft een duidelijke boodschap afgegeven.

De conclusie is dat praktijken moeten sluiten.

OSTEONOAH neemt deze maatregelen over. 

Dit betekent:

  1. Dat ik jou alleen nog mag behandelen als er sprake zou zijn van achteruitgang in jouw functioneren als je niet behandeld zou worden.
  2. Alleen de (huis)arts mag bepalen of hiervan sprake is. Er moet bij overleg met de (huis)arts duidelijk worden gemaakt dat:
  • er sprake is van dreiging tot onomkeerbare achteruitgang van het functioneren.
  • osteopathie een behandelingsvorm is met direct lichamelijk contact.
  • vooraf wordt gescreend op symptomen die zouden kunnen wijzen op COVID-19 (verhoging / koorts, hoesten, niezen, verkoudheid, keelpijn, hoofdpijn) en dat bij aanwezigheid van een of meerdere van deze symptomen bij patiënt of osteopaat er geen contact gaat plaatsvinden.
  • de pbm (persoonlijke bescherming) maatregelen buiten het ziekenhuis (RIVM, klik hier) in acht worden genomen. 

WEL bereikbaar!

Uiteraard ben ik altijd bereikbaar om je in deze tijd toch van goed advies te voorzien via beeldbellen, bijvoorbeeld Whatsapp, Skype of FaceTime. Gewoon telefoneren kan natuurlijk ook.

Voor nu is de praktijk gesloten tot en met 6 april voor reguliere behandelingen.

In geval van acute zorg of zorg waarbij er sprake is van onomkeerbare achteruitgang verzoek ik je om via de (huis)arts een geschreven verwijzing aan te vragen om een afspraak te kunnen maken voor een osteopathie consult bij mij.

Ik houd je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Schroom niet om contact op te nemen als er vragen zijn of zorg nodig is.

Verder wens ik je een goede gezondheid toe!

Hartelijke groet,
Noah André

Tips voor een goede gezondheid

Het mooie voorjaarsweer komt er gelukkig aan. Ga naar buiten (bijv. In je tuin of wandel op een rustig stukje) en geniet van de frisse lucht en de strakblauwe hemel. Neem hierbij uiteraard de 1,5 meter richtlijn in acht. Hopelijk geeft deze verandering een positieve impuls op ons afweersysteem en kunnen we ons meer weerbaar maken in een fase waarin we deze hard nodig hebben.  

Beweeg genoeg! Doe wat oefeningen in je woonkamer, tuin of balkon. Beweging zorgt, naast een gezond lichaam, tevens voor een goede mentale mindset. Op YouTube zijn verschillende korte workouts te vinden of pak mijn skiworkout om fit te blijven. Eventueel kun je deze samen met anderen doen via beeldbellen, dat maakt het weer gezelliger. 

Vergeet niet te lachen! Zorg ook voor wat ontspanning. Speel spelletjes met gezinsleden, kijk een leuke cabaretshow op Netflix of ga beeldbellen met die gezellige vriend(in). 

WhatsApp chat