Menu

Wat, hoe en waarom

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele (betekent met de handen) onderzoeks- en behandelmethode die zich richt op het herstellen van de beweeglijkheid van het lichaam. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de (pijn)klacht.

Hoe werkt een osteopaat?

Na een uitvoerig vraaggesprek brengt de osteopaat, via een grondig onderzoek, alle lichamelijke blokkades die met de klacht verband houden in kaart. Een behandeling volgt wanneer er een duidelijke aanleiding is. Door blokkades en bewegingsbeperkingen op te heffen ben je weer in staat om (pijn)vrij te bewegen en kan het  lichaam herstellen.

Wanneer osteopathie?

De osteopaat ziet het lichaam als één geheel. En behandelt naast harde structuren zachtere weefsels van het lichaam. Dit maakt osteopathie bijzonder effectief en uniek naast fysiotherapie of andere vormen van manuele therapie.  Hierbij maakt de osteopaat gebruik van een uitgebreide praktische kennis over het menselijk lichaam en garandeert hiermee een professionele, hoogwaardige behandeling.

Welke klachten behandelt een osteopaat?

Er zijn veel verschillende klachten die een osteopaat kan behandelen. Een aantal voorbeelden van mogelijke klachten zijn:

  • Rug– en nekproblemen: pijn, hernia, blokkades, spierstijfheid, beperkte beweeglijkheid etc.
  • Gewrichtsproblemen: pijn, frozen shoulder, tenniselleboog, hielspoor etc.
  • Hoofdpijn: spanningshoofdpijn, migraine, duizeligheid etc.
  • Sportletsels: verstuikingen, herhaalde ontstekingen, tendinitis, krampen, pijnen etc.
  • Orgaanklachten: zure oprispingen, maagzuur, opgeblazen gevoel, darmklachten, constipatie etc.

Met osteopathie kunnen niet alle klachten behandeld worden. Samenwerking met de traditionele geneeskunde is daarom belangrijk.

Heb je na het lezen nog vragen? Dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen.

Of plan een afspraak en boek online!

WhatsApp chat